Russian (CIS)Svenska (Sverige)English (United Kingdom)

Ryssland är närmare än man tror...

Nyheter

Rysslands Ambassadör Victor Tatarintsev intervjuas av Dagens Nyheter

Den 18 juni 2015 publicerade Dagens Nyheter en intervju med Rysslands Ambassadör i Sverige Victor Tatarintsev.

Foto: Lars Lindqvist
Läs intervjun i Dagens Nyheter

 

Den 5 maj 2015 intervjuades Rysslands Ambassadör i Sverige Victor Tatarintsev av journalisterna från Öppna Kanalen Stockholm med anledning av 70-årsdagen av Segern i det Stora Fosterländska kriget.

Titta hela intervjun...

 

 

 

Projektet "Vi vill leva i fred"

Projektet genomförs i samarbete med Stiftelsen för att utarbeta prognoser för barndom "Social prognoser" beviljandet av Russian Union of Youth, vilket resulterade i konkurrensen om tilldelning av bidrag till ideella icke-statliga organisationer, som hölls i enlighet med dekretet av president Ryska federationens №243-rp av 2014/07/25 "På tillhandahållande 2014, statligt stöd till icke-vinstdrivande icke-statliga organisationer som är engagerade i utvecklingen av det civila samhällets institutioner och genomförande av sociala projekt."
Projektgenomförandeperiod: Januari - September 2015.
Projektet handlar om att bygga en gemenskap av barn och ungdomar från Ryssland, OSS, Baltikum, EU, USA, i syfte att sprida idéer om mänskliga rättigheter i världen och förhindra spridning av idéer radikala nationalism, fascism och rasdiskriminering och extremism.
Mål:
- att fånga uppmärksamheten hos barn och ungdomar på problemet med spridning av idéer om radikala nationalism, intolerans, extremism och fascism och deras katastrofala konsekvenser för världen, identifiera ledare och deras medverkan i processen för konfrontation och bekämpa dessa fenomen.
- skapandet av en enhetlig kommunikation utrymme för barn och ungdomar förena sina ansträngningar och gemensamma åtgärder som syftar till att motverka nationalism, utveckling av demokrati och humanism.
- utbilda barn och ungdomars kampmetoder och motstånd mot radikala nationalism, intolerans, extremism och fascism.
- Framställning av metodologiska, utbildnings- och informationsmaterial och hålla specialiserade utbildningsverksamhet med deltagande av ungdomsledare från Ryssland, OSS, Baltikum, EU, USA.
- Att samarbeta Barn och ungdomsledare från Ryssland, OSS, Baltikum, EU, USA med stora organisationer och institutioner som utövar sin verksamhet i namn av fred och säkerhet ( PACE, OSSE, FN, etc.)
- Genomförande av barn- och ungdomsprojekt som syftar till att motverka spridningen av idéer radikala nationalism, fascism och intolerans i världen och främja principerna om humanism, demokrati och tolerans.
Som en del av projektet förväntas:
- skapa en interaktiv online-resurs för internationella barn tävlingen fungerar "Vi vill leva i fred," den övergripande samordningen för barn och ungdomsledare från olika länder, icke-statliga organisationer som ett socialt nätverk - en plattform för diskussion, utbildning och främja idéer antinatsizma hos barn och ungdomar,
- att utveckla ett paket med material för anti-nazistiska organisationer som arbetar med barn och ungdomar och sprida dem bland barn och ungdomar, utbildningsinstitutioner av olika slag över Internet och media,
- att sprida information om projektet bland målgruppen, för att locka en interaktiv resurs användare från bland målgruppen (barn 14-16 år)
- för att hålla en internationell barn- och ungdoms nätet tävling verk (skrifter, ritningar, video) "Vi vill leva i fred," för att bestämma vinnarna baserat på en öppen omröstning Internet
- publicera vykort föreställande verk av vinnarna i tävlingen för vidare spridning av världen genom Postcrossing vid händelsen för medlemmar i barnungdomsforumet "Vi vill leva i världen"
- att spendera på en av de allryska barns centra eller internationella utbildningsmöten för vinnarna Konkurrensen fungerar, deras mentorer sina utbildningsinstitutioner för utbildning för att arbeta med barn och ungdomar, utbyta erfarenheter, utveckla strategiska planer för gemensamma åtgärder som syftar till att locka barn och ungdomar till anti-nazistiska demokratiska humanistisk upplysning rörlighet och integration på denna grund ungdomsorganisationer, popularisering av anti-nazistiska aktiviteter. Under mötet, genomföra en videokonferens med aktiva samhällsmedlemmar från utlandet, och att etablera ett internationellt nätverk av barn och ungdomar, "Vi vill leva i fred."

Mer...

Artikeln av Rysslands Ambassadör i Sverige Victor Tatarintsev i samband med 70-årsdagen av den Stora Segern i andra världskriget.

Mer...

Heta linjen med Vladimir Putin

Mer..

 

 

Medaljutdelning till veteraner

Den 15 april ägde på Rysslands Ambassad utdelning av jubileumsmedaljer rum till de i Sverige bosatta sovjetiska veteranerna med anledning av 70-årsdagen av Segern i det Stora Fosterländska kriget.

Ryska utrikesministeriets uttalande på de nordiska ministrarnas artikel i Aftenposten

Mer..

Ambassadörens svarsbrev till Pär Nuder, publicerat i Dagens Industri den 9 april (i di.se – den 8 april).

Mer..

Foto: Oskar Omne

 

Pannkaksveckan i Stockholm

Den 15 februari inleddes folkfestivalen Pannkaksveckan i Stockholm. I arrangemanget medverkade företrädare för de ryska, serbiska, ukrainska och uzbekiska föreningarna. En hälsning från Rysslands Ambassad i Sverige lästes upp till alla deltagare.

Festens huvudarrangör är Ryska riksförbundet i Sverige.

10 februari - Diplomatdagen

Den 10 februari besökte Rysslands ambassadör i Sverige Victor Tatarintsev och andra ambassadens diplomater Norra Begravningsplatsen i Solna för att hedra minnet av de där begravda ryska sändebuden Pjotr Suchtelen och Grigorij Okunev. Ambassadens personal lade ner blommor vid gravarna.
Medarbetare för Ambassadens konsulära avdelning lade ner blommor vid graven på Skogskyrkogården i Stockholm till minne för Tsar-Rysslands siste generalkonsul Theodore Brosset.
Man hyllade också minnet av övriga berömda ryska diplomater som värnade Rysslands intressen i Sverige. Det gjordes ett arrangerat besök i minnesarbetsrummet av Sovjetunionens tidigare Ambassadör i Sverige Aleksandra Kollontaj, beläget i ambassadens byggnad.

Alla nyheter

 
imageimage